donderdag 4 november 2010

Dwaalgasten

Het najaar is altijd de meest productieve tijd om zeldzame vogels te vinden. Deze dwaalgasten komen vanuit het noorden en het oosten van Eurazie en vliegen dan niet de route die ze zouden moeten vliegen naar hun overwinteringsgebieden. Momenteel verblijft er in een klein natuurgebiedje bij Poelgeest een Citroenkwikstaart. De dichtstbijzijnde broedgebieden van deze kwikstaarten liggen in Polen en strekken zich vanuit daar naar het oosten. In het najaar vliegen ze dan naar onder andere India waar ze overwinteren. Dit volwassen vrouwtje is de verkeerde kant opgevlogen en nu in Nederland terecht gekomen.
Autum is the most productive time to find rare birds. Birds from Scandinavia, Siberia and Eurazia have flown into the wrong direction and end up in Western Europe. Like this Citrine Wagtail that should have flown to India but took the wrong turn and ended up in a nature reserve in Oegstgeest, between Amsterdam and The Hague.





Tijdens een workshop die ik ga voor Inezia Tours, vond ik in een groep goudhanen en mezen een Pallas´Boszanger. Dit zangvogeltje broedt in de taigabossen in Siberie en overwintert in de tropische regenwouden in Azie. Hier een record shot van het hyperactieve vogeltje.
During a workshop I was giving, I found a Pallas´Leaf Warbler in a mixed flock of small birds like Firecrests, Crested Tit en Treecreepers. This vagrant breeds in the Taiga forests in Siberia and winters in the tropics of Asia. Here a record shot of this hyperactive bird

Geen opmerkingen: