donderdag 16 mei 2013

Skyfall

Het is het jaar van de Patrijs en ik realiseerde me dat ik van deze soort slechts één foto heb. Daarom maar weer eens de polder ingetrokken om mijn geluk te proberen, en geluk heb je nodig. Het gaat zeer slecht met de soort en al helemaal in het westen van het land. In de Bollenstreek zijn her en der nog een paar paartjes te vinden maar de dichtheden zijn erg laag. Zullen ze eindigen zoals het Korhoen?

Afijn, dan maar de schuiltent in en wachten bij een ruigte waar ik ze zo nu en dan eens zie scharrelen. Een uur ging voorbij, het tweede en ik gaf de hoop op. Echt vervelend was het niet want een Veldleeuwerik hing constant in de lucht te zingen, ook een fenomeen wat steeds zeldzamer wordt. Opeens werd het stil en viel de Veldleeuwerik voor m'n tent, keek om zich heen en begon weer te zingen. Voorzichtig de camera gedraaid en gelukkig bleef hij zitten. Toen strekte hij zich uit en begon steeds buigingen te maken en een beetje zenuwachtig te bewegen. En daar was ze, zijn eigen Bond Girl waarvoor hij uit de lucht kwam vallen.

Hopelijk blijft dit kleine reservaatje nog even bestaan wat de kassenbouw en projectontwikkelaars staan te poppelen om het gebied vol te gooien en wij allemaal nog regelmatig naar Skyfall kunnen kijken.




This is the year of the Grey Partridge.This species is in serious decline. Everywhere they are under threat by losing suitible terrain. I suddenly realized that I didn't had any photos of them so I spend a morning trying to phtograph them. I was hoping for a pair to turn up in a field where I seen them a couple of times. One hour went by, a second and no birds. 

While I was lying there in the hide I enjoyed a singing Skylark. He was singing in the sky but suddenly he dropped in front of the hide.I slowly turned the camera and started photographing. As he started singing he got more nervous and started taking bows. Then she turned up, his Bond Girl.

I hope this little paradise will not be protected against the project builders and glass houses so we can enjoy the Skyfall.

Geen opmerkingen: