woensdag 26 juni 2013

Texel

Afgelopen weekend spendeerde ik samen met Kevin een weekend op Texel. Hoewel het niet het hoogseizoen was, is er op Texel altijd wel wat te zien en fotograferen. We kwamen aan op vrijdagmiddag en zijn als eerste in de Petten gaan kijken hoe het gesteld was met de Grote Sterns. De kolonie was zo goed als verlaten dus snel door naar de andere kant van het eiland.

Na de bagage in het hotel te hebben gedropt gingen we door naar de Krim om de Roodmus te zoeken. Al snel liet de vogel zijn bekende "pleased to meet you"  horen en een prachtig mannetje zat in vol ornaat de zingen. Helaas lukte het om maar een paar record shots te maken. We waren niet de enige fotografen, een onbekende fotograaf kwam ook even posten maar was snel verdwenen, later bleek dat deze persoon de vogel volop heeft lopen tapen zelfs na afraden van andere vogelaars.

De volgende morgen vroeg van start. Helaas stond er aardig wat wind en bleef het bewolkt dus maar flink overbelichten om high-key opnames te maken. De Kluten, Grote Sterns, Noordse Sterns en Visdieven lieten zich ongestoord fotograferen en hier hebben we ons volledig op gefocused.

De volgende dag was er nog steeds veel wind maar gelukkig minder bewolkt waardoor we met een heerlijk ochtendzonnetje konden fotograferen, al hadden we bijna handschoenen nodig. Ja, half juni en je staat in je winteroutfit te fotograferen.

Last weekend I spend a weekend on the best place in Holland, the island of Texel. Well known of it's birdlife. Despite the weather we managed to get some great sightings and bird photos. We specially focussed on the Avocets and Terns.








Geen opmerkingen: