zaterdag 12 oktober 2013

Hop

Katwijk was de afgelopen weekend in rep en roer. In de woonwijk de Molenwijk werd een Hop door een achtjarige jongen gevonden die hem met z'n I-pad had gefotografeerd. Het nieuws verspreidde zich snel en veel locale vogelaars kwamen naar de plek toegesneld. Heel de buurt liep uit, niet voor de Hop maar om naar al die mannen met die telescopen en telelenzen te zien.

Blijkbaar had de Hop het er goed naar zijn zin en bleef ruim twee weken hangen al verplaatste hij zich naar de Zanderij om zo af en toe even de rust op te zoeken in het niet toegankelijke deel van de Zanderij en terrein van het DZH maar over het algemeen liet hij zich tot op een paar meter fotograferen.

De beelden verspreidde zich snel via het internet en uit heel het land kwamen de fotograferen toegesneld. Het was dan niet een kwestie van de Hop te vinden maar te kijken waar twintig fotografen in een kring om de vogel heen lagen. Gedurende zijn verblijf hebben zeker 300 vogelaars en fotografen de Hop bezocht, en dan is dit niet eens een echte zeldzaamheid.

A Hoopoo was found in a suburb by a eight year old kid and photographed with his I-pad. Local birdwatchers where soon at the spot and all the people come out to see all those birdwachters and photographers chasing the bird through the streets. Later the bird moved to a more quiet area and during it's two week stay more then 300 people saw and photographed this bird. It was not a matter of finding the bird but looking for photographers laying in a circle around the bird.







Geen opmerkingen: